Ce sunt unghiile cu gel?

Unghiile cu gel sunt un tip relativ nou de artă de unghii care diferă atât de lacul obișnuit, cât și de acrilic. Când vine vorba de constructia unghiilor cu gel, puteți alege fie cu unghii cu gel dur, fie cu unghii cu gel moale. Unghiile cu gel dur sunt similare cu unghiile acrilice , sunt aplicate ca extensie a unghiilor sau unghii artificiale. Unghiile cu gel moale, pe de altă parte, se referă de obicei la lacurile de gel. Aceste lacuri se aplică în mod similar lacului obișnuit și sunt adesea oferite în servicii de manichiură.

O manichiură cu gel este o modalitate ușoară de a face culoarea și designul unghiilor să dureze. Unghiile cu gel sunt, de asemenea, mai moi și mai flexibile decât acrilicele, deci au un aspect mai natural. Dacă doriți să vă extindeți lungimea unghiilor, dar nu doriți întreținerea acrilicelor, gelul este o alegere pentru dvs. 

Lipindu-se de tema naturală sau paleta de culori strălucitoare, unghiile de gel pentru vară arată frumos asociate cu toate ținutele tale preferate de sezon cald. Agitați-l cu diferite finisaje, cum ar fi mat și lucios, și adăugați detalii drăguțe, cum ar fi fața zâmbitoare sau dungile. Dacă te îmbolnăvești de culoarea gelului , îl poți îndepărta cu ușurință acasă. Dar pentru cel mai bun rezultat, mergi la un profesionist pentru o manichiură proaspătă.

În timp ce procesul de constructie a unei manichiuri cu gel moale este cam același cu cel al unei manichiuri poloneze standard, unghiile cu gel moale durează mult mai mult și sunt mai greu de ciobit. Acest lucru se datorează consistenței groase a gelului, care este setată și întărită prin plasarea sub o lampă UV sau LED. 

Rețineți însă că luminile UV pot fi periculoase pentru pielea dumneavoastră. Dacă salonul dvs. le folosește, asigurați-vă că aplicați o protecție solară pe mâini înainte de a vă face unghiile. Unghiile dure din gel necesită, de asemenea, întărirea / întărirea sub o lampă UV sau LED. Unghiile acrilice, pe de altă parte, nu folosesc aceste lumini și sunt realizate cu o pulbere înmuiată în solvent.

În timp ce unghiile cu gel moale durează mult mai mult decât lustruirea obișnuită, ele vă vor costa mai mult. Într-un salon, veți plăti în general în jur de 85lei pentru o manichiură standard cu gel. Prețul poate crește rapid, totuși, dacă doriți modele fanteziste. 

Deși există seturi de casă pe care le puteți încerca, mersul la salon este, în general, cea mai bună opțiune pentru rezultate de calitate. La fel, unghiile cu gel dur tind să coste mai mult decât acrilicele, cu toate acestea, ele par, de asemenea, mai naturale și au o flexibilitate mai mare.

Cât durează unghiile cu gel?

Unghiile cu gel moale tind să dureze mult mai mult decât oja tradițională, motiv pentru care au devenit o opțiune atât de populară. Durata standard pe care vă puteți aștepta să o dureze este de 2-3 săptămâni. Acest lucru îl face o opțiune ideală pentru acele momente în care aveți mai multe evenimente viitoare în câteva săptămâni. 

Spre deosebire de lustruirea tradițională, lustruirea cu gel vă va permite să vă păstrați frumoasa culoare a unghiilor în tot acest timp, fără să vă faceți griji cu privire la ciobire. Cu toate acestea, timpul exact în care vor dura depinde de gelul utilizat, de modul în care este aplicat și de chimia corpului. 

În timp ce trusele de acasă pot face o opțiune convenabilă, ele nu vor dura atât de mult ca cele pe care le-ați primi într-un salon. În general, o manichiură cu gel la domiciliu va dura aproximativ 10 zile.

Unghiile dure din gel tind să dureze și ele în jur de două săptămâni, dar acest lucru poate varia. Deși unghiile acrilice durează adesea mai mult decât extensiile de gel dur, multe doamne optează în continuare pentru gel datorită aspectului său.

Cum se elimină unghiile cu gel

Îndepărtarea unghiilor cu gel poate fi un proces dificil și, dacă este făcut incorect, vă poate slăbi paturile. Este întotdeauna o idee bună să scoateți gelurile la salon, dar dacă aveți timp sau bani lipsiți, le puteți scoate acasă. Doar asigurați-vă că aveți o atenție deosebită atunci când le scoateți singuri, astfel încât să nu provocați niciun fel de deteriorare a unghiilor.

Gelurile moi nu ar trebui să fie curățate sau răzuite agresiv, deoarece acest lucru vă va scoate straturile unghiilor naturale. În schimb, folosind 100% acetonă pură sau un produs de îndepărtare a gelului, acestea ar trebui pur și simplu să se destrame. Deși îndepărtarea gelului tinde să fie mai scumpă și mai greu de găsit decât acetona pură, este mai blând pe patul unghiilor.

Pași pentru îndepărtarea unghiilor cu gel moale

 • Începeți prin lustruirea suprafeței gelurilor dvs. cu o pilă aspră . Procedând astfel, veți trece prin stratul de acoperire transparent aplicat deasupra gelurilor și veți permite acetonă să se scufunde.
 • Înmuiați o minge de bumbac în acetonă și așezați-o deasupra unghiei.
 • Înfășurați un pătrat mic de folie în jurul unghiei și a bilei de bumbac.
 • Repetați acest proces pentru celelalte unghii de pe mâna respectivă.
 • Lasă unghiile să stea. 15 minute reprezintă, în general, o perioadă bună de timp, dar procesul poate dura mai scurt sau mai mult, în funcție de produsul utilizat.
 • Glisați folia și bilele de bumbac de pe unghii. Gelul ar trebui să se prăbușească. Dacă nu, este posibil să fie nevoie să vă înmuiați unghiile mai mult timp.
 • Împingeți ușor gelul rămas de pe unghii cu ajutorul unui împingător de cuticule .
 • După îndepărtarea gelului colorat, este posibil să rămâneți cu un reziduu limpede de unde se întâlnesc grundul și primul strat. Îndepărtați acest lucru spălând bine mâinile și folosind un tampon pe 4 fețe pentru a-l netezi.
 • Odată terminat, utilizați ulei pentru cuticule și cremă hidratantă pentru a rehidrata patul unghiilor.
 • Repetați pe de altă parte.

Pași pentru îndepărtarea unghiilor cu gel dur

 • Începeți folosind tăietori de unghii pentru a vă tăia unghiile.
 • Puneți-vă pe suprafața unghiilor folosind o pila de unghii cu granulație 80/80. Asigurați-vă că înregistrați încet și uniform în trapele încrucișate în timp ce deplasați în mod constant fișierul în zone noi.
 • Pe măsură ce depuneți, ștergeți praful, astfel încât să puteți vedea când ajungeți la unghiile naturale.
 • Odată ce puteți vedea crestele unghiei, limitați gelul rămas cu o pila de unghii mai fină . Lucrați ușor și încet pentru a evita deteriorarea unghiilor naturale.
 • Când tot gelul a dispărut, folosiți un tampon pentru a vă netezi suprafața unghiilor.
 • Aplicați ulei pentru cuticule și cremă hidratantă pentru unghii .

Cum să vă faceți unghiile mai puternice?

Când se face corect, aplicarea și îndepărtarea unghiilor cu gel nu ar trebui să vă deterioreze unghiile naturale, dar procesul poate uneori să le usuce. Unghiile uscate devin slabe, fragile și experimentează o creștere mai lentă, deci este important să rehidratați și să tratați unghiile pentru a le menține puternice. 

Uleiul pentru cuticule și crema hidratantă trebuie aplicate întotdeauna pe patul unghiilor după îndepărtarea unghiilor cu gel. Acest lucru va ajuta unghiile să rămână sănătoase și puternice, precum și să prevină unghiile. Dacă nu aveți acces la ulei de cuticule, înmuierea unghiilor în ulei de arbore de ceai sau masarea lor cu ulei de măsline va avea un efect similar. 

Dacă unghiile dvs. sunt încă fragile, luați în considerare adăugarea de vitamine și suplimente precum biotina, vitamina E și ulei de pește în rutina zilnică și consumul de alimente bogate în proteine.

Ce sunt unghiile cu gel?

Unghiile cu gel sunt un tip relativ nou de artă de unghii care diferă atât de lacul obișnuit, cât și de acrilic. Când vine vorba de constructia unghiilor cu gel, puteți alege fie cu unghii cu gel dur, fie cu unghii cu gel moale. Unghiile cu gel dur sunt similare cu unghiile acrilice , sunt aplicate ca extensie a unghiilor sau unghii artificiale. Unghiile cu gel moale, pe de altă parte, se referă de obicei la lacurile de gel. Aceste lacuri se aplică în mod similar lacului obișnuit și sunt adesea oferite în servicii de manichiură.

Cat rezista unghiile cu gel?

 Durata standard pe care vă puteți aștepta să o dureze este de 2-3 săptămâni. Acest lucru îl face o opțiune ideală pentru acele momente în care aveți mai multe evenimente viitoare în câteva săptămâni. 

Cat dureaza sa pui unghii cu gel?

Timpul standard de cosntructie a unghiilor cu gel este situat intre 1,45 – 3 ore in fuctie de modelul, pictura pe care a-ti ales-o.

Care este cel mai rapid mod de a îndepărta unghiile cu gel?

Există două tipuri de manichiură pe gel; 
tare și moale. 
Manichiurile cu gel dur sunt aplicate ca extensie a unghiilor sau unghii artificiale. 
Procesul moale este similar cu unghiile lustruite obișnuite, dar diferența este că formula de lustruire cu gel se întărește după ce a fost plasată sub o lampă UV sau LED. 
Pentru a îndepărta unghiile de gel acasă, doriți să începeți prin șlefuirea suprafeței unghiilor pentru a rupe stratul superior. 
Apoi înmuiați o minge de bumbac în acetonă și așezați-o pe unghie. 
Acoperiți-vă unghia cu folie de aluminiu pentru ao menține în poziție și așteptați aproximativ 15 până la 20 de minute pentru procesul de îndepărtare. 
Finalizați folosind un împingător de cuticule pentru a scăpa de resturile oricărui gel.

Cum scoateți unghiile gel fără acetonă?

Eliminarea lacului de unghii cu acetonă face procesul de îndepărtare a unghiilor cu gel mult mai ușor, dar există alternative. 
Unii oameni doresc un proces de îndepărtare mai natural, acoperă unghia cu ulei de măsline sau cu ulei de cuticule și apoi împinge gelul. 
De asemenea, puteți încerca să turnați apă peste marginea ridicată și să împingeți gelul de pe unghiile naturale.

Cum elimini unghiile de gel acasă?

Procesul de îndepărtare a unghiilor cu gel acasă este relativ simplu; 
în mod obișnuit șlefuiți unghia pentru a îndepărta stratul superior, apoi înmuiați o minge de bumbac în acetonă și vă acoperiți unghiile cu folie de aluminiu pentru a permite procesul de îndepărtare. 
Va trebui să aveți răbdare, deoarece durează aproximativ 15 până la 20 de minute pentru a finaliza. 
După aceea, îndepărtați gelul folosind un împingător pentru cuticule.